30.3.21

Inter'den yeni logo


Everton, Leeds United, Aston Villa gibi İngiliz kulüplerinin başı çektiği logo güncelleme kervanına Juventus sonrasında Inter de katıldı. 

Önümüzdeki sezon başına kadar eski logosuyla devam edecek olan Inter ilk olarak 11 Nisan'da Cagliari ile oynayacağı lig maçının ısınma takımlarında logoyu yeşil sahayla buluşturacak. Kulübün kurucu isimleri arasında bulunan ressam Giorgio Muggiani'nin 1908'de ilk çizimlerini yaptığı logo 2000 yılında kulüp isimi ve kuruluş tarihinin eklenmesi için küçültülmüştü, 2007'de Scudetto yıldızının eklendiği logo  2014'te yeniden markalaşma süreciyle birlikte bir kez daha revizyona uğramıştı. 

Juventus kadar iddialı bir değişime gitmeyen tasarımcılar ve kulüp yönetimi her şeyin satışa ve reklama odaklandığı günümüzde daha geniş kitlelere ulaşabilmeyi hedeflemiş. Taraftar edinmenin ötesinde daha bilinir bir marka olmanın hedeflendiği süreçte Inter'in ulaşabildiği kitlenin gençleştirilebilmesi de önde gelen amaçlardan biri olmuş. Bir diğer hedef de bu yenilenme ile birlikte kulübün değer yargılarıyla daha özdeş bir kitle yaratabilmek olmuş. 

Yeni tasarımda önceki logoda yer alan C ve F harfleri kaldırılırken I ve M harflerine daha geniş ve özgür bir alan kazanılmış. Büyüyen bu iki harf küreselleşen futbolun tanınırlık için yapacaklarınında bir örneği. Zira I ve M harflerinin İtalya dışında "I aM" olarak okunacağını düşünen tasarımcılar "Ben Inter'im" vurgusunu da yapmışlar. 

Bakalım maç eksiği ile Milan'ın 6 puan önünde lider olan Conte'nin takımı bu yeni logo ile hayran kitlesini etkileyebilecek mi... İzleyip göreceğiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder