6.4.19

Fc Pro Vercelli


Fc Pro Vercelli, adına Socrates'ten Feyyaz Sonbudak'ın yapmış olduğu bir ropörtajda rastaladığım, yedi İtalya Şampiyonluğu olduğunu öğrendiğim ve resmi internet sitesinde kendilerini "Tarihimizi yazmak, 20. yüzyılın başından 30'lu yıllara kadar İtalyan futbolunun hikayesini anlatmak anlamına gelir, Pro Vercelli, neredeyse onbeş yıl İtalyan futbol sahnesine hükmetti." şeklinde özetleyen bir futbol kulübü. 

İtalya'nın kuzeyinde bulunan Vercelli kasabasında yer alan ve kuruluşu 1892'ye dayanan Pro Vercelli 1900'ün ilk çeyreğinde yedi adet şampiyonluğun ardından Seri A'da kalıcı olmayı başaramayıp, asansör olarak tanımlanan takımlardan biri halini almış. 

Bu yıl Seri C'de oynayan takım maçlarına, 1932'de İtalyan Hava Kuvvetleri'nin öncülerinden Leonida Robbiano adına inşa edilmiş fakat daha sonra kasabanın ortak aldığı bir karar ile "dünyadaki bütün altınlar karşılığında dahi satmayacağız" dedikleri efsaneleri Silvio Piola'nın adını verdikleri 5505 kişilik stadyumda çıkıyor. 

Endüstrileşen futbolda 46500 kişilik bir kasabanın takımının başarılı olma ihtimali yok denecek kadar az olsa da Pro Vercelli, umarım, adlarını altın harflerle yazdırdıkları Seri A günlerine döner. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder